Iskustva iz Barselone

Iskustva iz prve ruke

Doživite Barselonu

Kada sam prvi put otkrila Barselonu bila sam oduševljena, ovakav grad svakako nisam očekivala.


Nalazi se u najrazvijenijoj španskoj provinciji Kataloniji, a svojom arhitekturom i istorijom ostavlja bez daha. Svaka zgrada i ulica ima svoj pečat, svoju priču.

Široki bulevari sa drevnim drvoredima koji i u najtoplijem danu pružaju zaštitu turistima kojih je Barselona prepuna i zimi i leti.


Kada pogledate mapu Barselone shvatićete da je ona toliko jednostavna za snalaženje i da nikako ne možete da se izgubite.
Glavni su trgovi od kojih kreću sve ulice, autobusi za gradski prevoz, metro stanice i turistički autobusi za razgledanje grada.

Najpoznatiji su Placa de CatalunyaI placa Espanya.

Pored Palaca de Catalunya nalazi se pešačka ulica La Rambla koja je prepuna hotela i malih restorana koji imaju baštu na ulici, a tu je i najpoznatiji pijaca La Bokeria. Iz La Ramble možete da posetite Gotska četvrt, u blizini se nalazi i najveći i park Citadela sa zološkim vrtom i Trijumfalnom kapijom. U blizini je i prelepa plaža La Barseloneta, takođe i akvarijum i prelepa Marina.

Španski trg ili ti Placa Espanya nalazi se u drugom delu Barselone i u sklopu tog dela je
prelepa muzička fontana i veliki tržni centra koji je napravljen od nekadašnje koride gde su se vodile borbe sa bikovima i sa jegove terase pruža se fantastičan pogled na celu Barselonu.

Park Guelj je malo izdvojen od grada i predstavlja jedan od najlepših parkova. U njemu se
nalazi terasa u obliku zmije sa koje pruža pogled na grad, i nema osobe koja nije napravila sliku sa te terase. Čeka se u redu da se uhvati dva minuta za savršenu fotografiju.

Na ulicama Barselone postoje još 3 kuće Gaudijevo remek delo i najveće od svih Sagrada Familia koja još uvek nije završena. U toj crkvi sahranjen je i sam AntonioGaudi.
Godišnje je poseti oko 3 miliona ljudi.

Ostalo je još mnogo toga da vidimo, i zbog toga smo se odlučili da ove godine opet posetimo Barselonu sa grupom i napišemo Vam šta smo još otkrili.
Takođe ćemo Vam detaljnije pisati o cenama prevoza, hrane i preporučiti Vam neke hotele
koji imaju dobru lokaciju i dobru cenu.

Putujte sa Lomingom i uživajte u novim destinacijama na samo nama specifičan način,
polako, detaljno, sa puno uživanja, bez žurbe i nervoze. Male grupe, sa pratnjom vodiča tokom celog puta. Tu smo da Vam Vaše putovanje učinimo nezaboravnim.

Najbolje
Cene

Samo kod nas!